by  in Blog

Wanneer zijn we het gelukkigst?

 Matt Killingsworth doet hier onderzoek naar. Om gegevens te verzamelen bouwde hij een app waarmee mensen hun actuele gevoelens kunnen doorgeven. Hiermee bereikt hij een gevarieerde doelgroep! Een interessant resultaat is dat mensen vaak het gelukkigst zijn wanneer we opgaan in het moment. Wanneer onze geest afdwaalt zijn we minder gelukkig.

Nu hoeft het afdwalen van de geest niet per se slecht te zijn. Maar wat er regelmatig gebeurd is dat we ons zorgen maken over de toekomst of blijven hangen in het verleden. Gedachten komen op zoals, Ik had dit anders moeten doen! En voor je het weet ben je verdwaald in een verhaal. Negatieve gedachten hebben invloed op onze stemming. Feit is dat het verleden is gepasseerd en de toekomst slechts een fantasie is. Er is alleen het nu.

Mindfulness traint je om steeds weer terug te komen naar het huidige moment. We werken aan acceptatie in plaats van vermijding. We stabiliseren onze aandacht, concentratie, we stabiliseren onze ‘mind’. Met mindulness leren we opmerken, we leren erkennen en kunnen daarmee bewust wat afstand nemen van onze gedachten. We observeren dat de mind afdwaalt en waarom. Door mindfulness regelmatig te beoefenen verminder je Mind wandering en ontstaat er meer balans.

Oefening:

Zet een alarmsysteem op je telefoon dat je eraan herinnert iedere twee uur een minuut lang, in rust met aandacht, in- en uit te ademen.

Met deze oefening stap je even uit de drukte van de dag. Je geeft jezelf even de ruimte om even te zijn, om los te laten. Kijk vandaar uit wat je nodig hebt om verder te gaan met je dag.

Ben je nieuwsgierig naar mindfulness geworden? Kom dan een keer naar een inspiratiesessie of volg de 8 weekse Mindfulness training van I Am Mindful. Kijk op www.iammindful.nl voor meer informatie.

Benieuwd naar het onderzoek van Matt Killingsworth? Kijk dan naar de Video!

AnitaWanneer zijn we het gelukkigst?