Over Mij


Anita Triel

Mindfulness heeft me dichter bij mezelf gebracht waardoor het leven zich nu op een natuurlijke manier ontvouwt precies zoals het bij mij past. Vandaar uit ontstond voor mij de droom om dit met je te delen en zo is I AM MINDFUL geboren.

Ik heb pedagogiek gestudeerd en na mijn studie heb ik een aantal jaar als intercedent gewerkt in combinatie met pedagogisch werk in de zorg. Hoewel ik blij was dat ik mensen hielp met mijn werk, voelde ik in mijn hart dat ik niet helemaal op mijn plek zat. Na een mooie yoga en meditatie retraite op Bali wist ik dat het tijd was om mijn hart te volgen. Bij thuiskomst ben ik vrijwel direct gestart bij het Centrum voor Mindfulness en ben gecertificeerd, categorie 1  mindfulness trainer. Dagelijks beoefen ik Mindfulness en ik ga 1 keer per jaar op Vipassana retraite.

Dit alles brengt me hier. Mindfulness is mijn passie, mijn leven, mijn uitdaging ik kan me niets leukers bedenken dan dit met jou te delen. Mindfulness vraagt steeds weer in de spiegel kijken, ook als het niet leuk is. Het is een training die veel van je vraagt en je heel veel brengt. Ik hoop dat het jou ook kan inspireren. Ik volg je graag in jouw reis.


Opleiding

  • Pedagogiek, Inholland te Amsterdam
  • Basisopleiding Mindfulness MBSR/MBCT, Centrum voor Mindfulness te Amsterdam
  • Vervolgopleiding Mindfulness MBSR/MBCT, Centrum voor Mindfulness te Amsterdam
  • Bijscholing Yoga Nidra, Ananda Yoga Centrum, te Ellecom
  • Yin Yoga Docenten opleiding, Yogadreams ZaandamTestimonials

Deelnemers & Ervaringen

“De Mindfulness les van Anita is echt een cadeautje voor jezelf. Na jaren yoga lijkt het wel alsof ik nu pas echt snap hoe je ontspanning kunt bereiken. Voorheen wilde ik graag, en deed ik mijn best om te, ontspannen. In Anita’s les viel het kwartje. Als ik niks probeer, dus ook niet probeer te ontspannen, en gewoon eens omarm wat ik ervaar, dan komt de ontspanning vanzelf. In de les kom ik gedachten en emoties tegen die mij in mijn dagelijks leven ook steeds confronteren. In deze les oefen ik met ze niet wegdrukken, maar juist aandacht te geven. Ik zie nu dat ze gewoon wat aandacht nodig hebben en dan vanzelf verdwijnen. Wat een verademing!”

Emma

“Na het volgen van de 8-weekse Mindfulnesstraining (mét stiltedag!) heb ik een schat aan eyeopeners, inzichten en ervaringen meegekregen. Het enthousiasme en de oprechte aandacht van Anita zijn hartverwarmend.”

Marthe

“Anita heeft me tijdens de training meegegeven hoe fijn het is om niet altijd bezig te hoeven zijn met resultaten, maar gewoon te genieten van het leerproces, van de ervaringen die zich voordoen en om aandachtig en opmerkzaam te zijn.

Dit doet Anita op een heel plezierige open manier, ze creëert een veilige sfeer en voelt heel goed aan waar je behoefte aan hebt. Mindfulness heeft veel rust in mijn geest gebracht en daardoor gezorgd voor een goede nachtrust en dus meer energie. Dank je wel Anita!  ”

Marthe

“Geheel blanco en zonder enige verwachtingen ging ik m’n eerste mindfullness inspiratiesessie in, maar al snel bleek het een fantastische ervaring te zijn en heb ik me zelfs ingeschreven voor de gehele basistraining! Dit alles te danken aan de goede en prettige begeleiding van Anita Triel. Met haar fijne, vriendelijke stem weet ze ervoor te zorgen dat je je totaal overgeeft aan de meditatie oefeningen. Ze laat je uiteindelijk zelf bepalen wat je hiervan wilt delen met de groep, maar ze weet zo’n fijne en open sfeer te creëeren dat niemand hier problemen mee had. Ik kijk uit naar de basistraining.”

Niels

“Anita nam me mee op een visualisatie waarbij ik de onwrikbare berg was. Waar ik thuis al een aantal keer was opgestaan voor thee, de was of andere zeer nuttige dingen bleef ik hier zitten. Haar rustige stem, afstemming en goed geplaatste opmerkingen maakten dat ik meeging in het verhaal. Erna voelde ik me licht, rustig en met aandacht. En nu gebruik ik ‘de berg’ thuis, zonder op te staan. Anita zorgt ervoor dat ‘de zen’ beklijft zodat je het zowel bij haar als daarbuiten ten volle kunt inzetten”

Starla

Mindfulness sessie van Anita gevolgd, mijn eerste sessie en wat een sessie was dat! Behalve de super relaxte stem van Anita waardoor je automatisch ontspant, leerden we ook fijne ademhalingsoefeningen en verbeeldingstechnieken. Een paar schriftelijke vragen invullen gaven nieuwe inzichten en doordat iedereen dezelfde vragen had, leer je ook gelijk hoe anderen met dezelfde vraag omgaan. Al met al een super ervaring en zeker aan te raden als je heerlijk wil genieten en leren mindful te zijn”

Marcus

“De manier waarop Anita de sessie leidt is heel fijn en ongedwongen. Ik voelde me gelijk op mijn gemak. Mindfulness heeft me geleerd dat mijn gedachten er mogen zijn en dat ik niets hoef te forceren. Het was voor mij erg waardevol en ik zou iedereen aanraden een sessie bij Anita te volgen.

Daphna

“Mediteren is voor mij een manier om dieper tot mijzelf te komen. Anita voegt hier een super fijne energie aan toe, door hoe ze met liefde en een brede glimlach haar sessies leidt. Kom ik keer op keer weer helemaal herboren uit haar meditatie sessies. Hoe moeilijk ik het af en toe ook vind om met mijn emoties om te gaan. Anita geeft mij, met haar fijne stem en ondersteunende opmerkingen, de rust in mezelf om mijn emoties toe te laten en te beginnen te verwerken. Wat resulteert in een dosis energie en een gelukzalig gevoel, welke ik mee kan nemen mijn dagelijkse leven in.”

Eva

AnitaOver Mij